KURSLARIMIZ YEREL BASINDA GENİŞ YER BULDU

KURSLARIMIZ YEREL BASINDA GENİŞ YER BULDU

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde açılan kurslarımız yerel basında geniş yer buldu. Solhanın Sesi Gazetesi'nde kurslarımız ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Solhan İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılıp devam eden kursların yanında bazı kurslar eğitime yeni başlarken bazı kursların ise kayıtlarının devam ettiği belirtildi.

Solhan İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak yeni kursların kayırları devam ediyor. Her eğitim-öğretim döneminde ihtiyaç duyulan alanlarda kurslar açan Solhan HEM, Pandemi nedeniyle bir çok alanda kursları ikinci döneme alsa da aynı dönem içine sıkıştırılan kursları aralıksız açmaya devam ediyor. Her hafta birden fazla kurs için kayıt başlatan kurumda bu hafta ise, "Güzellik ve saç bakım hizmetlerinde çalışanlar için hijyen eğitimi kursu, gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi kursu, işaret dili kursu ve ilk yardım kursu" açılacağı ve kayıtların başladığı belirtildi.

İlk Yardım Kursu için kayıtların devam ettiği ve başvuruların Halk Eğitimi Merkezinden yapılabileceği belirtildi.

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLAR İÇİN HİJYEN EĞİTİMİ KURSU AÇILACAK

Solhan İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Güzellik ve Saç Bakım Hizmetlerinde çalışanlar için Hijyen Eğitimi Kursu açılacak. Başvuruların Halk Eğitimi Merkezinden yapılabileceği belirtildi.

Programın uygulanmasıyla ilgili şu açıklamalar yapıldı:

1. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında, güzellik ve saç bakım hizmetlerinde çalışanlar hijyen eğitimi almak mecburiyetindedirler. Bu kapsamda hazırlanan kurs programında hijyen kurallarına uygun çalışmanın önemi, hijyen kurallarına uygun çalışma ve hijyen eğitimi mevzuatı ile ilgili bilgiler verilmektedir.

2. Kurs Programı, Millî Eğitim Bakanlığında görevli alan öğretmenleri ve alan uzmanları ile iş birliği içinde hazırlanmıştır.

3. Konuların öğretiminde ağırlıklı olarak mesleki yeterlik kazandırmaya yönelik yöntem ve teknikler uygulanır. Anlatım, soru-cevap, grup çalışması, tartışma, araştırma, uygulama yapma vb. yöntem ve teknikleri uygulanabilir.

4. Programın uygulanmasında gerektiğinde iş piyasasının eğitim olanaklarından faydalanılabilir.

5. Güzellik ve saç bakım hizmetlerinde çalışanlar için hijyen eğitimi kurs programının kazanımları ve içeriği yoluyla kursa katılan bireylere aşağıdaki tabloda verilen değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedeflenmiştir.

GIDA VE SU SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLAR İÇİN HİJYEN EĞİTİMİ KURSU AÇILACAK

Solhan İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Gıda ve Su sektöründe çalışanalar için Hijyen Eğitimi Kursu açılacak. Başvuruların Halk Eğitimi Merkezinden yapılabileceği belirtildi.

Programın uygulanmasıyla ilgili şu açıklamalar yapıldı:

1. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında, gıda ve su sektöründe çalışanlar hijyen eğitimi almak mecburiyetindedirler. Bu kapsamda hazırlanan kurs programında hijyen kurallarına uygun çalışmanın önemi, hijyen kurallarına uygun çalışma ve hijyen eğitimi mevzuatı ile ilgili bilgiler verilmektedir.

2. Kurs Programı, Millî Eğitim Bakanlığında görevli alan öğretmenleri ve alan uzmanları ile iş birliği içinde hazırlanmıştır.

3. Konuların öğretiminde ağırlıklı olarak mesleki yeterlik kazandırmaya yönelik yöntem ve teknikler uygulanır. Anlatım, soru-cevap, grup çalışması, tartışma, araştırma, uygulama yapma vb. yöntem ve teknikleri uygulanabilir.

4. Programın uygulanmasında gerektiğinde iş piyasasının eğitim olanaklarından faydalanılabilir.

5. Gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimi kurs programının kazanımları ve içeriği yoluyla kursa katılan bireylere aşağıdaki tabloda verilen değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedeflenmiştir

İŞARET DİLİ KURSU BAŞLIYOR

Solhan İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde İşaret Dili Kursu açılıyor. 120 saat boyunca devam edecek kursa başvurmak isteyenlerin başvurularını Halk Eğitimi Merkezinden yapabileceği belirtildi. Kursa katılan kursiyerlerin aşağıdaki kazanımları öğrenecekleri aktarıldı:

Türk İşaret Dili (TİD) kursunu tamamlayan bireyin özel eğitim ilkeleri doğrultusunda;

1. TİD ile temel iletişim bilgi ve becerileri kazanması,

2. El şekillerini, jest ve mimiklerini doğru kullanabilmesi,

3. İşaretleri yer ve yönelim bakımından doğru kullanabilmesi,

4. TİD Dilbilgisi kavramlarını hatasız olarak kullanabilmesi,

5. Sağır kültürü hakkında bilgi sahibi olması,

6. Meslek, okul, eğitim ile ilgili terimleri hatasız olarak kullanabilmesi,

7. Günlük yaşamında kullandığı besin, giyecek, takı, eşya, taşıt, bitki, hayvan, varlık vb. terimleri hatasız olarak kullanabilmesi,

8. Hukuk ve bankacılık terimlerini ihtiyacını karşılayacak düzeyde hatasız olarak kullanabilmesi,

9. Vücudun bölümleri, sağlık ve hastalık terimlerini ihtiyacını karşılayacak düzeyde hatasız olarak kullanabilmesi,

10. Dini Terimleri ihtiyacını karşılayacak düzeyde hatasız olarak kullanabilmesi,

11. Günlük yaşamında kullandığı eşyalar ile müzik aletleri ile ilgili terimleri hatasız olarak kullanabilmesi,

12. Renkler ve duygu durumları ile ilgili terimleri hatasız olarak kullanabilmesi,

13. Zamanla ilgili terimleri hatasız olarak kullanabilmesi,

14. Trafik ve canlılar ile ilgili terimleri hatasız olarak kullanabilmesi,

15. Mesleklerle ilgili terimleri hatasız olarak kullanabilmesi,

16. Teknoloji ve sosyal medya ile ilgili işaretleri kullanabilmesi,

17. Spor, devlet, il isimleri ile iklim, coğrafya vb. terimleri hatasız olarak kullanabilmesi,

18. Günlük yaşamda kullanılan TİD cümlelerine ve karşılıklı konuşma kurallarına uygun cümleler kurabilmesi, amaçlanmaktadır.

26.03.2021 553

26-03-2021